Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
19 Martie 2016 | 13:15
Doi moldoveni şi-au pierdut viaţa într-un accident rutier produs în Ucraina
Trei cetăţeni ai Republicii Moldova au fost implicaţi într-un grav accident rutier produs în Ucraina. Un bărbat şi o femeie, soţ şi soţie, au decedat, iar fiul lor se zbate între viaţă şi moarte, după ce maşina în care se aflau a ieşit pe contrasens şi a izbit frontal un autoturism ce venea din sens opus. Tragedia a avut loc aseară, în jurul orei 20:00, în apropiere de Viniţa, relatează Moldova 1.
Victimele se aflau într-o maşină de model BMW, ce era condusă de fiul lor în vârstă de 20 de ani. Bărbatul, în vârstă de 42 de ani şi femeia - de 38 de ani, au rămas prinşi între fiare şi nu au mai putut fi salvaţi. Șoferul s-a ales cu multiple traumatisme şi a fost internat în stare gravă la spital.

Pentru a monitoriza situaţia reprezentanţii Serviciul Situaţiilor Excepţionale de la Chişinău au creat o ceculă de criză. Rudele victimelor, care vor să afle mai multe informaţii referitoare la acest caz sunt îndemnate să sune la numărul de telefon 022 78 -50 -32.
Postat de: Svetlana Cojocaru
Cuvinte cheie:
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam