Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
12 Iunie 2014 | 11:45
Doi pictori moldoveni îşi vernisează lucrările la Budapesta
Ambasada Ungariei în Republica Moldova organizează expoziţia renumiţilor artişti plastici din Republica Moldova, Dmitrie Peicev şi Tatiana Frunze, la Budapesta (Ungaria).
Vernisajul ce va fi inaugurat astăzi în sala de expoziţii Andrássy al Societăţii Artiştilor Plastici şi decoratori din Ungaria va fi expus până la 18 iulie.

Evenimentul este organizat cu sprijinul Fondului Naţional pentru Cultură din Ungaria, Secretarul de Stat pentru Cultură la Ministerul Resurselor Umane din Ungaria, Societatea Artiştilor Plastici şi decoratori din Ungaria, Ambasada Ungariei în Republica Moldova, Ministerul Culturii al Republicii Moldova.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam