Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
30 Octombrie 2016 | 15:56
Doi sportivi moldoveni au cucerit bronzul la Campionatul Mondial Universitar de lupte
Încă două medalii în palmaresul sportivilor moldoveni la Campionatul Mondial Universitar la lupte libere, feminine şi greco-romane desfăşurat în oraşul Corum, Turcia în perioada 25-30 octombrie.
Potrivit Ministerului Tineretului și Sportului al Republicii Moldova, sportiva moldoveancă, Iulia Leorda, în categoria de greutate 53 kg, a obținut medalia de bronz la Campionatul desfășurat în Turcia.

În prima întâlnire, moldoveanca a învins-o cu 6:0 pe Paula Kozlov din Polonia. Apoi a cedat în fața luptătoarei din Canada, Samanta Stewart. Pentru medalia de bronz Iulia s-a luptat cu Simona Pricob din România. 

A cincea zi de concurs a Campionatului Mondial Universitar de lupte, 30 octombrie, a fost un succes și pentru luptătorul moldovean de stil greco-roman, Victor Ciobanu. Sportivul moldovean a cucerit medalia de bronz,  într-o luptă spectaculoasă, unde  l-a învins pe sportivul rus, Dmitrii Lustritskii.

Făcând un bilanţ al participării menţionăm că,  luptătorii moldoveni s-au întors acasă cu patru medalii.
Postat de: Ecaterina Naconecinîi
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam