Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
11 Iunie 2014 | 12:27
Donaţie de carte din România pentru Biblioteca Ştiinţifică „A. Lupan” din Chişinău
Un nou set de cărţi a fost donat Bibliotecii Ştiinţifice „A. Lupan” a Academiei de Ştiinţe a Moldovei (AŞM) din partea membrului corespondent al Academiei Române, profesor universitar la Universitatea din Craiova, Ion Dogaru.
Este o donaţie de carte proprie, dar şi o colecţie de carte rară din seria „Mari jurişti români”. Cadoul a fost oferit în cadrul unei întrevederi, pe care a avut-o vicepreşedintele Academiei de Ştiințe a Moldovei, Ion Guceac cu oaspetele român, se spune într-un comunicat al AȘM. 

Ion Guceac a adus mulţumiri academicianului Ion Dogaru, exprimând certitudinea că lotul de carte, în contextul socio-juridic, va fi de mare utilitate pentru Biblioteca AŞM, în special, pentru cei care sunt implicaţi în cercetare sau au ales sa facă o carieră juridică în domeniu.

La rândul său, vicepreşedintele Academiei de Ştiințe a Moldovei a transmis Facultăţii de Drept a Universităţii din Craiova un set de cărţi „Constituţia la răscruce de milenii” – una dintre ultimele lucrări semnate de acesta.

Interlocutorii, jurişti de formaţie, au discutat şi despre problemele din domeniul cercetărilor juridice atât din Republica Moldova, cât şi România, împărtăşind din preocupările pentru eficientizarea acestora. Părţile au discutat şi alte aspecte ce ar putea dinamiza colaborarea între comunităţile ştiinţifice juridice din cele două ţări.
Cuvinte cheie:
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam