Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
21 Februarie 2014 | 14:02
Donaţie de carte pentru şapte biblioteci şcolare din satele şi raioanele Moldovei
Peste 5000 de cărţi urmează să fie donate către şapte biblioteci şcolare din satele şi raioanele Moldovei, în perioada 22 - 28 februarie. Beneficiari sunt instituţiile educaţionale şi culturale, cu acces deficitar la cărţi în limba română, selectate în cooperare cu Ministerul Educaţiei, Clubul Rotaract şi Biroul pentru Relaţii cu Diaspora.
Donațiile au fost făcute de către publicul larg din orașul Timișoara, România, cât și prin parteneriate cu biblioteci universitare și județene, fundații, Institutul Cultural Timișoara, Primăria din Timișoara și Asociația Pro Basarabia și Bucovina, Fundaţia Judeţeană pentru Tineret Timiş, Uniunea Scriitorilor din România, care au asigurat cea mai mare parte a fondului de carte.

Cărțile au ajuns în Republica Moldova grație proiectului „Donează o carte peste Prut”, demarat în septembrie 2012, la Timișoara, România,  de către Asociația Basarabeni Media Grup și Organizația Studenților Basarabeni din Timișoara. Volumele de cărți sunt destinate bibliotecilor cu un deficit de literatură în limba română, relevantă și actuală.

Potrivit unui comunicat de presă, proiectul, realizat  în colaborare cu Biroul pentru Relații cu Diaspora, Clubul Rotaract din Chișinău și Ministerul Educației din Republica Moldova, este la prima ediție. Atât organizatorii, cât și partenerii își propun să continue realizarea acestui proiect și pe viitor.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam