Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
16 Noiembrie 2015 | 13:06
Dorin Duşciac: Fiecare dintre noi a primit atentatele din Paris ca pe un atac personal
Cetăţenii moldoveni stabiliţi în capitala Franţei încearcă să ducă un mod de viaţă normal, astfel demonstrând teroriştilor că civilizaţia nu poate fi nimicită. Cel puţin asta a comunicat pentru Radio Moldova Actualităţi, Dorin Duşciac, unul dintre cetăţenii moldoveni care locuieşte la Paris.
„Încercăm să demonstrăm că acești monștri de teroriști nu au cum să își atingă scopurile lor, nu au cum învinge împotriva civilizației și a modului de viață occidental. Am fost în oraș sâmbătă dimineața și vreau să vă spun că oamenii de pe stradă erau foarte triști, abătuți, se vede pe fețele lor o stare de asediu. Fiecare dintre noi a primit aceste atentate ca pe un atac personal, împotriva propriei persoane. În același timp se vedea clar în ochii oamenilor dorința de a-și continua modul de viață”, a mai declarat Dorin Dușciac.     

Potrivit Ministerului Afacerilor Externe şi Integrării Europene printre persoanele decedate în urma atacurilor teroriste de la Paris nu sunt cetăţeni ai Republicii Moldova.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam