Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
14 Ianuarie 2014 | 16:50
”Dorul Basarabiei” a cucerit publicul din Londra
Cu aplauze, flori şi lacrimi de bucurie, aşa au fost întâmpinaţi artiştii moldoveni în cadrul turneului ”Dorul Basarabiei”. Pentru moldovenii stabiliţi în Marea Britanie a fost o adevărat revelaţie muzica maestrului Nicolae Botgos, precum şi piesele interpretate de Ioana Căpraru şi Ion Paladi.
”Am avut emoții foarte mari la spectacolele pe care le-am susținut la Palatul Național la Chișinău și la Sala Palatului de la București, însă astfel de emoții nu am avut niciodată. Am simțit și la Londra, și la Paris și la Lisabona, și la Madrid că am evoluat pentru mai mulți prieteni prezenți în sală, oameni la care le-am cântat la nuntă. Din primele acorduri am început chiar a lăcrima, un moment pe care nu îl voi uita niciodată”, a împărtășit pentru Radio Moldova, Nicolae Botgros.

Maestrul a mai remarcat că deși e prima dată la Londra, a observat că muzica interpretată e ca o rugăciune către Dumnezeu.

Tânărul interpret Ion Paladi a adus la Londra ”Dorul Basarabiei”, acest generic îl poartă și noul videoclip al artistului, dar și turneul prin cele cinci capitale europene.

”A fost o seară frumoasă, o atmosferă plăcută și un public minunat, așa precum este publicul nostru drag de acasă și mă bucur că moldovenii stabiliți peste hotare au venit să asculte ceea ce avem noi mai frumos, cântecul nostru popular. Mă bucur că sala e arhiplină, înainte de  spectacol nu mai erau bilete în vânzare. Este o mare bucurie, dar și o mare mândrie să fiu parte a acestui turneu care a fost pentru mine un vis”, a menționat Ion Paladi.

Petru Alexei, consul la ambasada Republicii Moldova în Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord a menționat că ambasada a sprijinit inițiativa organizării acestui concert. ”Acest turneu reprezintă o încărcătură emoțională puternică ce se înscrie în acțiunile guvernului pentru susținerea și aprofundarea relațiilor cu diaspora moldovenească”.

Maestru Nicolae Botgros a lansat ideea organizării unei alte întâlniri cu diaspora în luna mai, atunci artistul promite să vină cu toată orchestra ”Lăutarii”.

Organizatorii au menționat că s-au vândut peste 500 de bilete, iar doritori de a urmări acest concert au fost mult mai mulți, sala de spectacol fiind neîncăpătoare.
 
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam