Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
20 Ianuarie 2014 | 16:36
„Dorul Basarabiei”, la Lisabona
Primul spectacol din cadrul proiectului internaţional „Dorul Basarabiei”, prezentat la Lisabona, a ridicat sala în picioare. Pentru moldovenii stabiliţi în Portugalia a fost o adevărată revelaţie posibilitatea de a asculta, departe de casă, muzica faimoşilor „Lăutari” sub bagheta maestrului Nicolae Botgos, precum şi piesele interpretate de Ioana Căpraru şi Ion Paladi.
Potrivit Ambasadei Republicii Moldova în Republica Portugheză, concertul care a avut loc în incinta Teatrului „São João” din Palmela a fost organizat de Centrul de Cultură şi Artă „Trei Culori”, cu suportul  asociaţiilor „Tezaur” din Faro şi „Busuioc” din Setubal, Liga Femeilor Moldave din Almada, Centrul Cultural Moldav din Cascais.Printre oaspeţii de onoare s-au aflat Ambasadorul Republicii Moldova în Portugalia, Valeriu Turea, şi Ambasadorul României la Lisabona, Vasile Popovici.Turneul „Dorul Basarabiei” a inclus concerte în cinci capitale europene, ultimul spectacol fiind prezentat la Atena, Grecia, pe 26 ianuarie. Turneul se înscrie în acţiunile Guvernului Republicii Moldova privind susţinerea şi aprofundarea relaţiilor cu comunitatea moldovenilor de peste hotare.
 
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam