Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
24 Martie 2015 | 14:08
Dorul de casă, alinat la un Centru destinat migranţilor din Italia
Femeile care lucrează în Italia în calitate de îngrijitoare vor putea socializa în cadrul unui nou centru destinat badantelor din oraşul Bolzano (Italia), anunţă actualitatea.it.
Potrivit sursei citate, spaţiul a fost dat în folosinţă la începutul lunii februarie, iar ideea aparţine Aldei Tassainer, reprezentant al Federaţiei italiane a Muncitorilor în Comerţ, Turism şi Servicii „Filcams”, instituție care, împreună cu organizaţia „Caritas” a înfiinţat Oficiului „Migrantes”.

„Spaţiul este dedicat exclusiv badantelor care asistă în permanență bătrânii din Bolzano. Aici se pot întâlni în fiecare duminică, pot lua masa împreună, pot să stea de vorba şi şi să se relaxeze”, a declarat Alda Tassainer, unul dintre iniţiatorii proiectului.

„Până acum ne întâlneam în parcuri şi ne aşezăm chiar şi pe iarbă să mâncăm sau să stăm de vorbă. Acum putem petrece puţinele ore libere pe care le avem într-un loc al nostru. E un adevărat cadou pentru noi", a mărturisit Floarea, o badantă româncă din Bolzano.

Potrivit datelor oficiale, în regiunea Trentino Alto Adige muncesc nu mai puţin de 1.500 de badante, cu vârste cuprinse între 28 şi 65 de ani.
Postat de: Departamentul Multimedia
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam