Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
03 August 2015 | 16:59
Două automobile din Republica Moldova, accidentate la Iaşi
Două automobile cu numere de înmatriculare din Republica Moldova au fost implicate într-un accident, produs duminică, 2 august, la ora 14:30, la Iaşi, România, scrie ziaruldeiasi.ro.
Patru maşini s-au făcut praf ieri, într-un accident produs lângă Gară. Au fost implicate un Volkswagen Golf, un Audi A5, un alt Audi, şi un microbuz Mercedes Benz Sprinter din Republica Moldova. Din primele cercetări făcute de poliţiştii de la rutieră, vinovat pare a fi şoferul autoturismului Volkswagen Golf, care era beat şi a efectuat o manevră greşită, menționează sursa citată.

Şoferul microbuzului în care se aflau opt pasageri din Republica Moldova, care trebuiau să ajungă la Roma, în Italia, a povestit că nu a putut evita Golful, apoi a făcut o cursă nebună până să se oprească, deoarece nu a mai avut frâne.

„L-am lovit, mi-a tăiat calea, apoi nu am mai avut frâne şi nici direcţie. Dădeam din volan aiurea şi apăsam frâna degeaba”, a spus bărbatul.

Toţi pasagerii din vehicul erau din Republica Moldova. Pasagerii, majoritatea femei, s-au ales cu o sperietură groaznică, mai ales că nu ştiau ce se întâmplă, microbuzul neavând ferestre. Femeile au fost îngrijite medical de echipaje de la SMURD şi ambulanţe.

În celălalt Audi lovit de microbuz, se afla o familie, cu un copil, tot din Republica Moldova. Acesta spune că nu a putut evita coliziunea. „Am văzut doar puţin din ce s-a întâmplat. Am văzut cum venea spre mine, dar nu am mai apucat să fac nimic. Copilul este speriat, nu are nimic”, a spus bărbatul.

Poliţiştii au precizat că în acest caz a fost deschis un dosar penal pentru infracţiunea de vătămare corporală. Dintre cele opt victime ale accidentului, numai trei au fost internate la spital, iar celelalte au refuzat internarea.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam