Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
30 Iulie 2014 | 11:27
Două medalii de bronz câştigate de elevii moldoveni la Olimpiada Internaţională de Chimie
Elevii moldoveni au obţinut două medalii de bronz la Olimpiada Internaţională de Chimie, care s-a desfăşurat în perioada 20-29 iulie curent, la Hanoi, Vietnam. La concurs au participat în total 291 de elevi din 77 de ţări.
Potrivit Ministerului Educaţiei, medaliile au fost câștigate de Alexandru Pupeza, elev în clasa a XI-a și Vladimir Terzi, elev în clasa a XII-a la Liceul Teoretic „N. Gogol” din Chișinău.

Pentru Alexandru Pupeza distincția de la Hanoi este a doua pe care a obținut-o în anul curent. În luna mai elevul a luat medalia de bronz la Olimpiada Internațională de Chimie „D. Mendeleev” care a avut loc la Moscova.

Lotul olimpic al Republicii Moldova la Olimpiada Internațională de Chimie de la Hanoi a fost constituit din patru elevi.
Postat de: Departamentul Multimedia
Cuvinte cheie:
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam