Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
15 Decembrie 2014 | 13:08
Două medalii de bronz la Olimpiada Internaţională de Ştiinţe pentru juniori
Elevii din Republica Moldova au obţinut două medalii de bronz la cea de-a XI-a ediţie a Olimpiadei Internaţionale de Ştiinţe pentru juniori, care s-a desfăşurat în perioada 2–11 decembrie curent în oraşul Mendoza, Argentina.
Medaliile au fost cucerite de Mihaela Lana Raischi, elevă în clasa a XI-a la Liceul Teoretic „Orizont”, Buiucani,  și  Chiril  Solovei, elev în clasa a IX-a la Liceul Teoretic „Orizont” din  Durleşti.

În cadrul concursului, care a întrunit reprezentanţi din 35 de țări, elevii și-au demonstrat cunoștințele teoretice și abilitățile practice integrate la trei discipline școlare: fizică, chimie și biologie.

Din lotul olimpic al Republicii Moldova au făcut parte șase elevi şi doi profesori.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam