Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
22 Ianuarie 2014 | 09:09
Două moldovence au decedat în urma unui accident produs în Canada
Două moldovence au fost lovite mortal pe trecerea de pietoni de un automobil, şoferul căreia a fugit de la faţa locului. Accidentul rutier a avut loc duminică în jurul orei 20.00, în oraşul Vancouver, Canada, informează columbian.com.
Raisa Mosh, în vârstă de 45 de ani a murit la locul accidentului, iar Irina Gardinant, în vârstă de 28 de ani, a decedat la spital în urma unor răni grave.
Potrivit sursei, atunci când a avut loc accidentul, Raisa Mosh era însoţită de fiul ei în vârstă de 12 ani, acesta a rămas nevătămat.

Purtătorul de cuvânt al Departamentalului de Poliție din  Vancouver, Kim Kapp a declarat că poliția este în căutarea unui pick-up de culoare albă. Vehiculul este probabil deteriorat și lipsesc anumite părți. 

Columbian.com mai scrie că femeile au participat la o mulțime de evenimente pentru tineret, iar în ziua accidentului se întorceau de la un baby shower.

Ambele erau căsătorite, Raisa Mosh are doi fii și două fiice, cu vârstele cuprinse între 10 și 20 de ani, iar Irina Gardinant - o fiică de 2 ani.
 
Cuvinte cheie:
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam