Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
11 Iunie 2014 | 10:19
Două tinere din Moldova, premiate la un concurs internaţional de poezie din Italia
Două tinere din Republica Moldova se numără printre câştigătorii concursului internaţional de poezie „Giovani e Poesia Triuggio” ce a avut loc la începutul lunii iunie la Milano, Italia.
Potrivit Consulatului Republicii Moldova la Milano, la cea de-a 23-a ediție a concursului „Giovani e Poesia Triuggi” au concurat peste o mie de participanți din peste 20 de țări, iar printre laureați se numără și Doina Postolachi din Chișinău și Mihaela Butuc din Criuleni.

La ceremonia de premiere a învingătorilor au participat reprezentanți ai autorităților locale, membri ai asociațiilor diasporale, cetățeni italieni, membri ai corpului diplomatic acreditat în nordul Italiei, printre care și consulul general al Republicii Moldova la Milano, Vladimir Sacagiu.

În discursul său, oficialul moldovean a urat organizatorilor evenimentului, care a devenit deja o tradiție, ca numărul participanților să crească de la an la an. „Concursul demonstrează încă o dată că poezia, cultura și  literatura au fost şi vor fi acea legătură spirituală, care uneşte reprezentanţii diferitelor popoare în numele prosperării generaţiilor actuale şi celor viitoare” a subliniat Vladimir Sacagiu. 

În final, organizatorii au ținut să aducă sincere mulțumiri tuturor celor care au contribuit la organizarea acestei ediții, totodată, fiind dat startul celei de-a 24-a ediții a concursului menționat. Astfel, toți doritorii de a participa pot transmite lucrările lor la adresa Centrului de Poezie și Tineret din Triuggio până la data de 31 ianuarie 2015, după care acestea vor fi evaluate, iar învingătorii concursului vor fi anunțați ulterior prin scrisori oficiale.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam