Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
05 August 2015 | 15:20
Două tinere din Republica Moldova au murit într-un accident în România
Două femei au murit în urma unui accident rutier produs marţi, 4 august, în apropiere de localitatea Rândunica, judeţul Tulcea (România). Victimele se aflau într-un automobil cu numere de înmatriculare din Republica Moldova, scrie mytex.ro.
Potrivit poliţiştilor, la volanul autoturismului cu numere de Republica Moldova se afla un tânăr de 22 de ani. La un moment dat, şoferul a pierdut controlul direcţiei şi a intrat într-un copac de pe marginea drumului. În urma impactului, pasagerele au decedat, iar şoferul a fost rănit.

„În continuare, se efectuează cercetări pentru stabilirea tuturor împrejurărilor producerii accidentului”, au informat reprezentanţii Inspectoratului de Poliție Județean Tulcea.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam