Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
15 Decembrie 2015 | 12:00
Echipa Ambasadei Moldovei, invitată la reuniunea anuală a diasporei din Israel
Reprezentanţii Ambasadei Republicii Moldova în Statul Israel au fost invitaţi la reuniunea anuală a originarilor evrei din Republica Moldova stabiliţi cu traiul în Statul Israel.
În calitate de invitați de onoare ai evenimentului au fost prezenți Avigdor Liberman, președintele Partidului „Israel Casa Noastră”, Sofa Landver și Tali Ploskov, co-președinți ai Grupului Knessetului de prietenie parlamentară Israel-Moldova.

În cadrul acțiunii, ambasadorul moldovean Gabriela Moraru a discutat cu conducerea Asociației „Izvoraș” aspectele dezvoltării cooperării bilaterale în domeniul cultural, precum și organizarea unor activități comune referitor la celebrarea sărbătorilor tradiționale ale Republicii Moldova și Statului Israel.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam