Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
09 Aprilie 2014 | 16:20
Echipa Ambasadei Republicii Moldova ocupă locul 4 la „Estonia Diplomat Cup 2014”
Echipa Ambasadei Republicii Moldova s-a plasat pe locul patru la tradiţionalul campionat de fotbal între echipele misiunilor diplomatice acreditate la Tallinn şi a Parlamentului Estoniei - „Estonia Diplomat Cup 2014”.
La turneu ce s-a desfășurat pe cea mai mare arenă din Estonia, Saku Suurhall, echipa Ambasadei Republicii Moldova s-a plasat pe locul patru, în urma semifinalelor cu echipa parlamentarilor din Estonia şi Turcia, obţinând victorii împotriva echipelor Marii Britanii, Franţei şi remizând cu echipa Georgiei.

Potrivit Ambasadei Republicii Moldova în Estonia, în preliminarii au mai avut loc meciuri cu echipele Turciei şi Armeniei. Echipa Moldovei a obţinut şi premiile speciale pentru cel mai frumos gol al campionatului şi cel mai bun diplomat-jucător.

Banii proveniţi din vânzarea biletelor şi contribuţiile echipelor au fost transferaţi casei de copii din oraşul Haapsalu din Estonia.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam