Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
12 Septembrie 2014 | 11:37
Echipa Moldovei a ajuns în Belgia, la Jocurile Olimpice pentru persoanele cu dizabilităţi
Delegaţia Republicii Moldova la Jocurile Olimpice de vară pentru persoanele cu dizabilităţi a sosit în oraşul Oud-Turnhout, gazda acesteia pe perioada aflării sportivilor moldoveni în Regatul Belgiei. Jocurile Olimpice se vor desfăşura în oraşul Antwerpen, în perioada 09 – 20 septembrie.
Delegația moldovenească, compusă din 14 persoane și condusă de către Alexandra Danilenco, a fost salutată de primarul orașului, Jef Kersemans, precum și de Mihai Gribincea, ambasadorul Republicii Moldova în Regatul Belgiei. Oficialul moldovean a mulțumit locuitorilor orașului Oud-Turnhout pentru bunăvoința de a găzdui delegația moldovenească, pentru ospitalitatea lor și a urat succese sportivilor noștri la Jocurile Olimpice.

În centrul orașului Oud-Turnhout membrii colectivului etno-folcloric „Mugurel” ai diasporei moldovenești din Belgia au prezentat pentru locuitorii orașului un mic concert de muzică și dansuri populare, anunţă Ambasada Republicii Moldova în Belgia.

Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam