Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
20 Noiembrie 2015 | 16:31
Echipa unui tânăr moldovean a câştigat 100 de mii de dolari la un concurs de informatică
Un tânăr moldovean de 18 ani, împreună cu alţi trei prieteni italieni, a câştigat cea de-a treia ediţie a concursului de informatică „Battl-ehack”, care a avut loc la San Francisco, California, relatează Mesager.
Echipa din care face parte şi Cristian Guţu s-a ales cu un premiu în valoare de 100 de mii de dolari.

Deşi concurenţa a fost strânsă, echipa italiană a fost preferata juriului datorită unei aplicaţii numită  „iFcar”, pe care au creat-o. Este vorba despre un sistem electronic digital care poate face ca parcarea unei maşini să fie mai sigură şi mai uşoară.

Cristian Guţu locuieşte în Italia de la vârsta de nouă ani.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam