Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
12 August 2015 | 12:22
Ediţia curentă a Festivalului de teatru din România - dedicată Republicii Moldova
Ediţia 2015 a Festivalului de teatru independent „Undercloud”, ce va avea loc în perioada 22-31 august, la Muzeul Ţăranului Român din Bucureşti (România), este dedicată Republicii Moldova şi va fi reprezentată de Laboratorul Teatral „Foosbook” de la Chişinău, relatează romanialibera.ro.
Această companie practică un teatru non-conformist, bazat pe performanța actoricească, pe texte contemporane și pe teatrul document.

„Foosbook” va prezenta la București spectacolele „Nekrotitanium“, o piesă marca „Planeta Moldova“, „Sex & Perestroika“, spectacol după romanul cu același nume de Constantin Cheianu, și „Bash / Piesele zilelor din urmă“ de Neil LaBute.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam