Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
05 Martie 2015 | 16:10
Şeful Biroului pentru Relaţii cu Diaspora a demisionat din funcţie
Victor Lutenco a demisionat astăzi din funcţia de şef al Biroului pentru Relaţii cu Diaspora din cadrul Guvernului Republicii Moldova. Despre acest lucru a anunţat oficialul pe pagina sa de facebook.
Potrivit lui Lutenco, motivul pentru care a demisionat este că nu își mai dorește să activeze într-o guvernare dependentă de votul comuniștilor. „Nu vreau să fiu parte a minciunii care li se livrează cetățenilor acum, nu vreau să-mi încalc angajamentele pe care le-am făcut împreună cu colegii din PLDM în campania electorală, dinaintea votului din 30 noiembrie și aș vrea să pot în continuare ține capul sus și să îi pot privi liniștit direct în ochi atunci când le vorbesc cetățenilor din diasporă”, este mesajul lui Victor Lutenco.

El a spus că până în prezent comunicarea și rezultatele obținute au adus încrederea diasporei. „Și anume această încredere am solicitat-o atunci când am cerut în campania electorală votul pro-european, votul anti-comunist și mandat pentru continuarea acestor proiecte cu, despre și pentru diasporă. Însă în acest moment consider că votul diasporei a fost furat, din interesele meschine ale unor politicieni, iar prezența mea într-o astfel de guvernare ar fi o încălcare a încrederii acordate și angajamentelor asumate în fața cetățenilor din diasporă”, declară Lutenco.

În cadrul aceluiași mesaj, fostul șef al Biroului pentru Relații cu Diaspora a menționat că își asumă provocarea de a porni un proiect nou. „Mă voi alătura lui Iurie Leancă (fostul premier al Republicii Moldova), în proiectul politic pe care îl va lansa. Este un om în care am maximă încredere, este omul căruia îi datorez susținere în mai tot ce am reușit să realizăm în cadrul Biroului pentru Relații cu Diaspora, este omul care a comunicat mult și deschis cu diaspora, și cel mai important - este omul de care își leagă speranța mulți moldoveni acum, atât în țară cât și peste hotare”, a scris Victor Lutenco.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam