Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
25 Februarie 2014 | 11:38
Şeful BRD a discutat cu moldovenii din Belgia
Problemele cu care se confruntă compatrioţii noştri în procesul de integrare în societatea belgiană, precum şi realizările lor, au fost subiectele unei discuţii între moldovenii stabiliţi permanent ori temporar în Regatul Belgiei şi şefului Biroului pentru Relaţii cu Diaspora, Victor Lutenco.
Evenimentul care a avut loc în incinta Ambasadei Republicii Moldova la Bruxelles, a inclus o discuție despre politicile sociale promovate de Guvernul Republicii Moldova cu privire la comunităţile moldoveneşti de peste hotare, precum şi proiectele care au fost implementate pe parcursul anului 2013.

Participanţii la întâlnire au apreciat activitatea desfăşurată de Biroul pentru Relaţii cu Diaspora, subliniind necesitatea intensificării şi diversificării contactelor cu asociaţiile de moldoveni de peste hotare, precum şi orientarea activităţii BRD spre întărirea capacităţilor instituţionale ale asociaţiilor.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam