Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
29 Mai 2018 | 17:11
Elena Negruţă - moldoveanca care cucereşte SUA
Elena Negruţă este moldoveanca care a cucerit Statele Unite ale Americii prin talentul său muzical. Este mezzosoprana care cântă atât la evenimente americane, cât şi la cele organizate de conaţionalii noştri stabiliţi peste ocean.
Așa cum dorul de casă este mare, melodiile interpretate de Elena Negruță ating inimile cetăţenilor moldoveni stabiliți cu traiul în Washington DC, New York, Chicago.

„Foarte rar am ocazia să cânt româneşte pentru că sunt stabilită în Chicago şi aici se cere să cânt mai mult în limbile engleză, italiană, franceză, de aceea mereu accept invitaţiile cetăţenilor moldoveni stabiliţi în SUA”, a mărturisit Elena Negruță.

Elena Negruţa a îndrăgit muzica din adolescență. La vârsta de 14 ani, a obținut primul său premiu la un festivalul internațional al tinerelor talente, Trofeul de Aur din Nicolaev, Ucraina. Ulterior, a studiat la Academia de Muzică Teatru şi Arte Plastice din Chişinău, unde a câştigat unica bursă din Moldova la clasa de muzică populară. Elena Negruţa a participat în calitate de solistă în ansamblul coral „Gloria” şi a dus faima ţării noastre în Franţa, Spania şi Polonia.

Din 2011 a ajuns în SUA unde a absolvit studiile de masterat în prestaţie vocală la Şcoala de muzică a Universităţii Illionois. Astăzi talentul ei este recunoscut la evenimentele culturale de muzică clasică din Chicago.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam