Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
28 Decembrie 2015 | 08:09
Elevi din Republica Moldova au cucerit juriul unui concurs de coafură din România
Elevii unui colegiu din Chişinău au cucerit juriul unui concurs internaţional de coafură ce s-a desfăşurat în oraşul Bacău din România. Elevii moldoveni au luat premiul de excelenţă şi premiul întâi la secţiunea coafuri de seară, relatează Mesager.
În total, în competiţie s-au înscris 400 de participanţi din aproape 100 de licee şi şcoli gimnaziale de pe ambele maluri ale Prutului.

Tendinţe din antichitate, din perioada Renaşterii, dar şi coafuri tradiţionale româneşti, realizate cu talent, inovaţie şi creativitate, toate acestea le-au adus elevilor din Moldova primele locuri la acest concurs.

„Participanții au o creativitate şi o ingeniozitate deosebită”, a remarcat Larisa Ceban, vicedirectorul colegiului.

„Proiectul își propune să adune la un loc elevi şi profesori de la liceele cu specialitatea estetică şi igiena corpului omenesc din România şi Republica Moldova”, a declarat Remus Cazacu, directorul Liceului „Nicolae Vasilescu-Karpen” din Bacău, România.

Reprezentanţii colegiului din Chişinău spun că rezultatele obţinute sunt rezultatul unei munci făcute cu pasiune. În cadrul concursului, specialiştii în cosmetică, manichiură şi machiaj din Moldova au organizat şi ateliere de creaţie pentru curioşi.

Specialiştii consideră că acest domeniu este unul de perspectivă pentru tinerii de pe ambele maluri ale Prutului, de aceea, este nevoie de investiţii astfel încât mai mulţi copii să aibă acces la aceste studii.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam