Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
04 Aprilie 2016 | 10:01
Elevi din Republica Moldova vor participa la un eveniment destinat performanţei în educaţie din România
Zece elevi din Republica Moldova au şansa în premieră să participe la evenimentul destinat performanţei în educaţie din România desfăşurat cu genericul: „Creatori de Viitor – Champions United”.
Evenimentul, ajuns la cea de a III-a ediție, se va desfășura în perioada 23 – 29 iulie 2016 în Cluj-Napoca și va găzdui 150 de elevi de liceu cu performanțe deosebite în educație, cultură, sport și leadership școlar, profesori de top din România, precum și o serie de personalități din diverse domenii, în calitate de mentori.

„La ediția din acest an avem bucuria de a aduce alături de noi și o echipă de zece liceeni excepționali din Republica Moldova! Credem că este o oportunitate deosebită, prin care tineri cu performanțe deosebite din cele două țări pot interacționa, pot schimba idei și, de ce nu, pot începe colaborări frumoase pentru viitor”, a subliniat Ovidiu Neamțu, Președinte al Asociației 11even.

Timp de șapte zile, elevii vor avea parte de o agendă plină cu activități practice, competiții, dar și multă distracție. Spre exemplu, în cadrul sesiunii „IT, Tehnologie și Inovație” participanții vor putea să asculte povești de succes ale unor inovatori din aceste domenii sau vor putea să-și testeze imaginația în cadrul workshop-ului „Creative Lab” prezentat de Google. Un grup restrâns dintre participanți, cu rezultate și competențe deosebite în domeniul informaticii, vor putea să testeze inovații tehnologice așa cum sunt Google Glasses și să ia parte la „Champions United Hackathon”.

Liceenii moldoveni vor putea aplica pentru un loc la acest eveniment în perioada 4-25 aprilie 2016. Pentru aceasta este necesar să completeze online formularul disponibil pe site-ul www.creatorideviitor.ro. Participanții vor fi selectați după următoarele criterii: performanțele obținute la olimpiade naționale și internaționale la diverse discipline școlare, premiile și medaliile obținute de concursuri în domeniul creației artistice sau la diverse discipline sportive. O atenție specială este acordată și acelor elevi cu implicare deosebită în voluntariat și în proiecte extra-școlare.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam