Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
06 Februarie 2015 | 12:21
Elevi şi profesori din Moldova, îndemnaţi să realizeze proiecte despre pace
Fundaţia spaniolă „Pace şi Cooperare” a dat start ediţiei 2015 a Concursului internaţional pentru elevi şi profesori „Pace şi Cooperare”. Proiecte are scopul de a sprijini profesorii, oferindu-le posibilitatea să-şi motiveze elevii în activităţile desfăşurate.
Până pe 5 iulie 2015, elevii şi profesorii sunt îndemnaţi să realizeze o lucrare la tema păcii şi a diversităţii culturale şi să o transmită prin poștă sau prin e-mail la adresa fundației.

Conform unui comunicat al Ministerului Educaţiei, pentru a participa la concurs, în funcţie de vârstă elevii pot realiza următoarele lucrări: desen, poster și slogan; pictură murală; creație artistică liberă; cercetare tehnologică; proiecte de învățare prin intermediul tehnologiei (pentru profesori).

Proiectele pot fi  realizate în una dintre cele șase limbi ale ONU: arabă, chineză, spaniolă, franceză, engleză sau rusă.

Fundaţia „Pace și Cooperare” este o organizaţie non-guvernamentală fondată în 1982, care urmăreşte promovarea non-violenţei şi a creativităţii în promovarea solidarităţii umane.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam