Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
14 Iulie 2014 | 13:29
Elevi moldoveni - medaliaţi cu bronz la Olimpiada Internaţională de Matematică
Două medalii de bronz şi trei menţiuni de onoare au obţinut elevii din Republica Moldova la Olimpiada Internaţională de Matematică, desfăşurată în perioada 3 – 13 iulie, la Cape Town, Africa de Sud. Lotul olimpic al Republicii Moldova a fost constituit din şase elevi şi doi profesori.
Medaliile de bronz au fost obținute de către Șapoval Nicolae, elev în clasa a XII-a la Liceul Teoretic „Orizont” din Chișinău și Cucu Vladimir, elev în clasa XI-a la același liceu.

Potrivit Ministerului Educaţiei, elevii de la Liceul Teoretic „Orizont”: Griza Daniel, elev în clasa a X-a, Nipomici Dionisie - clasa a XI-a și Țarigradschi Mihail - clasa a X-a s-au întors acasă cu mențiuni de onoare.

La Olimpiada Internațională de Matematică au participat 560 de elevi din 101 de țări.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam