Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
05 Octombrie 2015 | 10:19
Elevii din Moldova pot aplica pentru o bursă de studii în SUA şi Marea Britanie
Elevii clasei a X-a din Republica Moldova pot aplica la programul de burse de studii pentru anul academic 2016-2017 în SUA şi Marea Britanie.
La Programul lansat de Liga Națională de Dezbateri Preuniversitare (LNDP) pot aplica tinerii care cunosc bine limba engleză, au o medie generală a clasei a IX-a mai sus de 8,5.

Pentru obținerea formularelor de participare și pentru informații suplimentare vă puteți adresa la sediul LNDP.

Termenul limită de depunere a dosarelor este 13 noiembrie, ora 17:00.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam