Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
24 Martie 2015 | 11:43
Elevii şi profesorii din Moldova, informaţi on-line despre beneficiile integrării europene
Elevii şi profesorii de la Liceul „Alexandru cel Bun” din Tighina vor cunoaşte mai bine care sunt avantajele pe care le poate avea integrarea europeană asupra Republicii Moldova. Ambasadorul Republicii Moldova la Tallinn (Estonia), Victor Guzun, a ţinut o lecţie publică on-line pentru ei, unde a vorbit despre beneficiile procesului de integrare europeană.
Totodată, Victor Guzun a vorbit și despre experiența Estoniei, despre problemele întâmpinate de comunitatea estoniană în apropierea de UE.

Elevii s-ar arătat profund interesați de subiectele vizate, adresând mai multe întrebări. „În urma discuției, elevii liceului nostru au găsit răspunsuri la multe întrebări de care erau preocupați referitor la oportunitățile integrării țării noastre în UE”, susțin profesorii Liceului „Alexandru cel Bun” din Tighina.

Astfel de lecții publice au mai fost organizate și pentru elevii și profesorii de la Liceul Teoretic Hîrtopul Mic (Criuleni), dar și funcționarii din cadrul direcției Educație din cadrul Consiliului Raional Criuleni.
 
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam