Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
14 Aprilie 2014 | 09:15
Elogiu scriitorilor români, adus de moldovenii din Portugalia
Moldovenii stabiliţi în Portugalia păstrează spiritul literaturii şi artei române. La mii de kilometri distanţă, versul lui Tudor Arghezi răsună la fel de puternic. Literatura, muzica şi pictura s-au combinat de minune într-o serată organizată de Centrul de Cultură „Trei culori”.
Un elogiu cărţii şi lecturii a fost adus prin muzică de tânăra instrumentistă, Patricia Zgardan. Mesajul lecturii române a fost amplificat de o expoziţie de pictură, semnată de Nicoleta Săndulescu.

Participanţii la serata „Carte frumoasă, cinste cui te-a scris” spun că organizarea unor asemenea evenimente de cultură sunt pentru sufletul şi simţirea celor plecaţi departe de casă.

Mai multe detalii aflați din ediția Mesager.

 
Postat de: Departamentul Multimedia
Cuvinte cheie:
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam