Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
17 Ianuarie 2014 | 16:51
Eminescu este venerat şi la Strasbourg
Asociaţia studenţilor români din Strasbourg a organizat la 15 ianuarie, o seară dedicată împlinirii a celor 164 de ani de la naşterea poetului naţional, Mihai Eminescu.
Reporterul nostru de la Strasbourg, Gheorghe Bobeică, relatează că  evenimentul a inclus proiecția unui film documentar intitulat „Eminescu şi culisele unui atac politic”, realizat de Andrei Gheorghe.

Tinerii originari din România şi din Republica Moldova au ţinut discursuri despre biografia şi opera poetului, au recitat poezii şi au destins atmosfera cu piese dedicate marelui poet.

Mariana Plămădeală este noul preşedinte al ADERS - asociaţie studenţească neguvernamentală care se ocupă cu dezvoltarea schimburilor culturale în comunitatea românilor de la Strasbourg. Este premieră ca în fruntea unei asociaţii de studenți români să fie aleasă o studentă din Republica Moldova.

 
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam