Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
16 Ianuarie 2014 | 10:33
Eminescu, evocat în Bulgaria
Cu prilejul împlinirii a 164 de ani de la naşterea poetului naţional Mihai Eminescu, ambasadorul Republicii Moldova în Bulgaria, Alexandru Prigorschi, însoţit de membrii misiunii diplomatice, a depus flori la plăcile comemorative, care sunt instalate în oraşul Sofia în memoria Luceafărului poeziei româneşti.
De menționat că una din plăcile comemorative se află pe strada care poartă numele marelui nostru poet, iar cea de-a doua este instalată pe una din arterele principale ale orașului - strada G. S. Rakovski, supranumită şi strada teatrală a Sofiei datorită amplasării multor teatre din capitala bulgară, informează Ambasada Republicii Moldova în Republica Bulgaria.

Amintim că ieri, 15 decembrie, de ziua poetului Mihai Eminescu, deja al doilea an consecutiv, în Republica Moldova este marcată şi Ziua Naţională a Culturii.


 
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam