Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
07 Februarie 2014 | 17:03
Eminescu şi Matcovschi veneraţi la Baku
Ambasada Republicii Moldova în Azerbaidjan a fost gazda unei serate închinate poeţilor Mihai Eminescu şi Dumitru Matcovschi.
Potrivit reprezentanței diplomatice la Baku, la eveniment au participat colaboratorii misiunii cu membri familiilor, precum şi reprezentanți ai asociaţiei „Moldova” de la Baku şi ai asociaţiei de prietenie azero-moldovenească.

În cadrul manifestaţiei, Igor Bodiu, ambasadorul Republicii Moldova în Azerbaidjan a prezentat biografia şi opera lui Mihai Eminescu, după care publicul a audiat piesa „Eminescu” în interpretarea lui Ion Aldea-Teodorovici şi Alexandru Zârnescu şi recitalul cosmogonic „Luceafărul”.

Sub genericul „Dumitru Matcovschi – Simbol al renaşterii naţionale din Basarabia” a fost ţinut un discurs de către Galina Boţan, soţia consilierului ambasadei. Cei prezenţi s-au  delectat cu mai multe piese semnate de Dumitru Matcovschi: „Basarabia”, „Bucuraţi-vă prieteni” şi „Două inimi”.

În debutul acţiunii, participanţilor le-au fost distribuite postere stilizate şi seturi de materiale ce conţin descrierea biografiei lor şi etapelor de creaţie  ce îi reprezintă, precum şi selecţii de versuri ale celor doi poeţi.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam