Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
14 Mai 2014 | 09:38
Epigramişti moldoveni au devenit laureaţi ai unui Festival din România
Scriitorii umorişti Gheorghe Bâlici şi Ion Diviza din Republica Moldova s-au învrednicit de premiul de excelenţă la cea de-a XV-a ediţie a Festivalului Naţional de Epigramă desfăşurat recent sub genericul „Cât de Buzăul de mare” în România. Gheorghe Bâlici s-a ales cu cel mai valoros premiu - „Epigramistul anului 2013”.
În cadrul evenimentului, au mai fost acordate şi premiile Uniunii Epigramiştilor din România.

Scriitorul Gheorghe Bâlici a spus că acest premiu este o încununare a realizărilor obţinute în domeniul epigramei din ultimele două decenii, informează Moldpres.

Astfel, doar anul trecut Gheorghe Bâlici a reuşit să scoată de sub tipar trei cărţi: „1001 epigrame” (Editura „Gunivas”), „Epigrame” (Editura „Ideal”) şi „Florilegiu” („Profesional Service”).

Ion Diviza a mai intrat în posesia premiului trei, în cadrul concursului „Mircea Trifu”, organizat de către epigramista din Bucureşti, Elis Rîpeanu.

Premiul „Epigramistului anului” se acordă de către Uniunea Epigramiştilor din România începând cu anul 2008.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam