Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
15 Aprilie 2014 | 12:23
Epigramiştii Ion Diviza şi Gheorghe Bîlici, premiaţi la un festival din România
Scriitorii Ion Diviza şi Gheorghe Bîlici au devenit laureaţi ai Festivalului Naţional de Satiră şi Umor „Mărul de aur”, ediţia a XXX-a, care s-a desfăşurat în perioada 11-13 aprilie curent în oraşul Bistriţa Năsăud, România.
Epigramistul Ion Diviza a afirmat că, în cadrul festivalului, concursul a fost organizat la mai multe compartimente: creaţie literară-manuscris de epigramă, creaţie literară-volum, caricatură şi interpretare artistică (teatru scurt de epigramă şi fabulă).

La compartimentul creaţie literară volumul de epigramă a lui Ion Diviza s-a învrednicit de premiul I pentru cartea „Bi-lanţul slăbiciunilor”, iar la compartimentul creaţie literară-manuscris, Gheorghe Bîlici a luat premiul III.

Tot aici a fost vernisată o expoziţie de caricatură şi grafică satirică a mai multor autori şi una personală a lui Lucian Dobîrcă.

La întoarcere în ţară, cei doi epigramişti au participat la Festivalul de satiră şi umor „Lume, lume, hai la glume”, care s-a desfăşurat în satul Todireşti, raionul Ungheni, unde, de asemenea au fost distinşi cu premii şi diplome, informează Moldpres.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam