Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
11 Decembrie 2015 | 14:07
Eroii de la Plevna, comemoraţi şi de echipa Ambasadei Moldovei la Sofia
În cadrul festivităţilor din 10 decembrie, dedicate celei de-a 138-a aniversare a eliberării Plevnei, Ambasada Republicii Moldova a depus o coronă de flori la zidul paraclisului-mauzoleu „Sfântul Gheorghe Biruitorul” din acest oraş, alături de reprezentanţii Rusiei, României, dar şi ai Ucrainei, Poloniei, Finlandei, Belarusului şi altor ţări care în componenţa imperiului rus de altădată au participat la războiul din Balcani din anii 1877-1878.
La eveniment a luat parte Tsetska Tsacheva, preşedintele parlamentului Bulgariei, conducerea regiunii şi a municipiului Plevna, reprezentanţi ai corpului diplomatic acreditat la Sofia.

Conform surselor de specialitate, circa 12 mii de basarabeni au contribuit la eliberarea Bulgariei de sub ocupaţia otomană. Întru amintirea jertfei lor, din iniţiativa Ambasadei, în anul 2007, în cripta paraclisului „Sfântul Gheorghe Biruitorul”, a fost instalată o placă comemorativă, la care, de asemenea, au fost depuse flori.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam