Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
29 Ianuarie 2015 | 13:33
Estonia a lansat competiţia pentru proiectele de cooperare cu Moldova
Estonia a plasat Republica Moldova în lista statelor prioritare pentru asistenţa externă prin mecanismul Cooperare pentru Dezvoltare, administrat de Ministerul de Externe al Estoniei.
Astfel, autoritățile publice centrale și locale, organizațiile neguvernamentale  și alte entități din Republica Moldova au posibilitatea aplicării pentru proiecte bilaterale, în parteneriat cu entități estoniene.

Instituțiile de la noi vor prezenta proiecte cu impact în Republica Moldova, realizate în parteneriat cu o instituție estoniană. Inițiativele se vor depune la adresa: Välisministeerium, Islandi väljak 1, 15049 Tallinn; e-mail: taotlusvoor@mfa.ee.

Termenul limită de prezentare – 10 Martie 2015, orele 12.00.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam