Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
15 Ianuarie 2016 | 16:25
Eugen Doga va concerta astăzi la Bucureşti, de Ziua Culturii Naţionale
Artişti consacraţi din România şi Republica Moldova, printre care şi maestrul Eugen Doga, vor concerta vineri, 15 ianuarie, la Muzeul Naţional „George Enescu” din Bucureşti cu ocazia Zilei Culturii Naţionale, sărbătoare marcată în spaţiul cultural comun România - Republica Moldova.
Ziua Culturii Naționale va fi celebrată în Aula Palatului Cantacuzino – Muzeul Național „George Enescu”, printr-un concert extraordinar de muzică de cameră, cu participarea interpretativă a compozitorului Eugen Doga, împreună cu baritonul Rudolf Constantin Cocriș, soprana Ana Cebotari, pianistul Ieromin Buga și cvartetul „Passione”: Diana Jipa, vioară I, Mădălina Panciu, vioară II, Cristina Pașa, violă, Violeta Tuța Popescu, violoncel, se arată pe site-ul oficial al muzeului.

În aceeași formulă artistică, acest concert dedicat Zilei Culturii Naționale va avea loc și în Franța, în ziua de 20 ianuarie , în spațiile Ambasadei României din Paris.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam