Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
02 Iulie 2014 | 16:37
Eveniment public organizat la Haga cu ocazia semnării Acordurilor de Asociere
Cu ocazia semnării Acordurilor de Asociere între Uniunea Europeană şi Republica Moldova, Georgia şi Ucraina, la Casa Europei din Haga a fost organizat un eveniment public. Acesta a avut loc la iniţiativa Ambasadei Republicii Moldova în Regatul Ţărilor de Jos, în cooperare cu misiunile diplomatice ale Ucrainei şi Georgiei din Olanda, precum şi Reprezentanţa Comisiei Europene în statul olandez.
Potrivit Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene, scopul evenimentului a fost de a discuta despre oportunităţile oferite de către Acordurile de Asociere atât din perspectiva Republicii Moldova, Georgiei şi Ucrainei cât şi din perspectiva Uniunii Europene şi a Regatului Ţărilor de Jos.

La dezbaterile din cadrul evenimentului au participat şefii misiunilor celor trei state acreditaţi la Haga, precum şi reprezentanţii Ministerului Afacerilor Externe şi Parlamentului Olandei şi membrii Parlamentului European din partea partidelor politice olandeze. Evenimentul a întrunit peste o sută de persoane reprezentanţi ai corpului diplomatic acreditat la Haga, mediului academic şi de cercetare olandez, think-tankurilor, cercurilor de afaceri, instituţiilor publice centrale olandeze, mass-media, diasporei.

Reprezentanţii cercurilor politice olandeze au subliniat importanţa istorică a Acordurilor de Asociere semnate şi au încurajat statele să continue implementarea reformelor în diferite domenii în vederea racordării legislaţiilor naţionale la standardele Uniunii Europene.

După eveniment a fost organizată o recepţie la care au fost promovate vinurile din Republica Moldova.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam