Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
11 Aprilie 2016 | 09:15
Evenimentele din aprilie 2009, comemorate de basarabenii din Paris
Basarabenii din Paris au organizat săptămâna trecută un miting de comemorare a evenimentelor ce au avut loc în aprilie 2009. Acţiunea a fost organizată de către Clubul Liberal Paris în faţa Ambasadei Republicii Moldova în Franţa.
Solicitat de TRM.MD, Vasile Calmațui, președintele Clubului Liberal din Paris, a comunicat că astfel au fost comemorate victimele din 7-8 aprilie 2009. „S-a protestat contra faptului că nu s-a făcut dreptate celor peste 600 de tineri care au fost maltratați și torturați în străzi și comisariate”, a declarat Vasile Calmațui.

În cadrul acțiunii de protest au fost afișate pancarte cu lozincile: „Cine o să răspundă?”, „Unde-s torționarii?”, „Când va fi dreptate?”, „Fără Dreptate nu există Libertate!”.

Potrivit organizatorilor, spre deosebire de anii precedenți, în acest an niciun reprezentant al Ambasadei Republicii Moldova nu a ieșit să participe la eveniment sau să discute cu protestatarii.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam