Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
21 Octombrie 2014 | 10:02
Evreii moldoveni şi-au dat întâlnire la Tel Aviv
La Tel Aviv a avut loc întâlnirea anuală a originarilor evrei din oraşele Chişinău şi Bălţi. La evenimentul ce a avut loc sâmbătă, 18 octombrie, au luat parte circa 250 de evrei originari din Republica Moldova, precum şi reprezentanţi ai Ambasadei Moldovei în Israel.
Evenimentul a fost organizat sub egida Asociației „Izvoraş” şi „Casei evreilor basarabeni” şi a avut drept scop informarea cu privire la dialogul actual moldo-israelian şi perspectivele colaborării pe viitor, informează Ambasada Republicii Moldova în Israel.

Ambasadorul Anatol Vangheli a prezentat realizările majore obţinute recent şi anume, abolirea în viitorul apropiat a regimului de vize pentru cetăţenii moldoveni, liberalizarea transportului aerian cu posibilitatea reducerii preţului la bilete. 

Evenimentul a oferit prilejul anunţării despre alegerile parlamentare din 30 noiembrie și posibilitatea exercitării dreptului de vot în cadrul birourilor electorale care vor fi deschise pe teritoriul Statului Israel.

Despre evenimentele planificate în cadrul organizațiilor originarilor au vorbit Dan Korn, preşedintele „Casei Basarabia” şi Arcady Brover, directorul Asociaţiei „Izvoraş”. Acțiunea a inclus, de asemenea, un program muzical şi degustarea de bucate.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam