Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
27 Noiembrie 2015 | 16:39
Ex-ambasadorul Poloniei lansează la Iaşi o carte despre românii de pe ambele maluri ale Prutului
Fostul ambasador al Poloniei la Bucureşti şi Chişinău, Bogumil Luft, îşi lansează astăzi la Iaşi volumul „Românii în goana după Happy-End”. Lucrarea reprezintă o sinteză a viziunilor autorului asupra realităţilor din România şi Republica Moldova, informează suplimentuldecultura.ro.
Volumul, scris şi editat în limba poloneză, s-a bucurat de un mare succes în Polonia. În 2015, a fost tradus în română de Ana Maria Luft, soţia autorului.
Recenzat elogios în presa poloneză, volumul s-a bucurat de succes și a făcut obiectul unor lansări și dezbateri atât la Varșovia, Cracovia, Poznan, cât și la Chișinău.

„Am încercat să spun ce am înţeles despre România, despre Republica Moldova. Cea mai importantă concluzie este în titlu. Nu există happy-end, dar aceasta nu înseamnă că această goană nu are sens. O istorie dificilă pe care a avut-o acest popor, care a ştiut să uite ce a fost greu şi să meargă înainte în această goană, cu credinţă în această încercare de a realiza visele”, a declarat Bogumil Luft pentru Moldova 1.

Noua apariţie editorială urmează să fie prezentată cititorilor din Bucureşti şi Timişoara.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam