Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
05 Septembrie 2018 | 15:35
Expoziţia de desene „Reintegrarea ţării în imaginile copiilor şi tineretului” la Strasbourg
În incinta spaţiului expoziţional „Lieu d’Europe” din oraşul Strasbourg, a fost inaugurată ieri, patru septembrie, expoziţia de desene „Reintegrarea ţării în imaginile copiilor şi tinerilor” cuprinzând circa 100 de lucrări ale copiilor de pe ambele maluri ale Nistrului, potrivit unui comunicat al Biroului Politici de Reintegrare.
Evenimentul este organizat de către Reprezentanța Permanentă a Republicii Moldova pe lângă Consiliul Europei, Biroul politici de reintegrare al Cancelariei de Stat și „Lieu de l’Europe” în contextul campaniei publice cu același generic desfășurată în perioada 07 - 25 mai 2018, care a avut drept scop promovarea obiectivului de reintegrare a țării prin intermediul creației copiilor și tinerilor, în vârstă de până la 18 ani.
 
La inaugurarea expoziției a participat cu un discurs de deschidere Reprezentantul Permanent al Republicii Moldova Corina Călugăru. Totodată, prezenți la eveniment, reprezentanții misiunilor diplomatice, secretariatului Consiliului Europei, membrii comunității cetățenilor Republicii Moldova stabiliți la Strasbourg, dar și vizitatorii au apreciat lucrările copiilor și mesajul sincer și profund pe care acestea le transmit vizitatorilor.
 
Oaspeții au evidențiat relevanța expoziției, ce promovează gândirea critică a copiilor și tinerilor şi servește drept un instrument pentru a reda realitățile și imaginea de viitor, o atitudine față de percepția și așteptările tinerii generații în cadrul consolidării integrității teritoriale și suveranității Republicii Moldova.

Expoziția este deschisă publicului pe perioada 01 - 07 septembrie 2018 și cuprinde lucrări ale copiilor din 14 instituții de învățământ de pe ambele maluri ale Nistrului: Liceul Teoretic „Gheorghe Asachi” şi Centrul Republican pentru Copii și Tineret „ARTICO” din municipiul Chișinău; Liceul Teoretic „Alexandru cel Bun” și Școala de tip internat pentru copii orfani și rămași fără îngrijirea părinților din municipiul Bender; Liceul Teoretic „Vasile Alecsandri” din mun. Ungheni; Liceul Teoretic „Mihai Eminescu” din or. Dubăsari; Liceul Teoretic „Vlad Ioviță”, Școala de Arte din s. Cocieri și din s. Coșnița, s. Doroțcaia şi Gimnaziul din s. Roghi din r-l Dubăsari; Școala de Arte Plastice din or. Șoldănești.

Postat de: Mihaela Bucătari
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam