Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
27 Mai 2014 | 16:15
Expoziţia de pictură „Cu Isus în Inimi”, vernisată pentru a patra oară în Italia
În oraşul italian Torino s-a desfăşurat o nouă ediţie a expoziţiei de pictură „Cu Isus în Inimi”. Potrivit Consulatul Republicii Moldova la Milano, ediţia din acest an a fost una specială datorită caracterului internaţional. La expoziţie au participat artişti plastici din Republica Moldova, România şi Republica Italiană. Evenimentul a fost organizat de Asociaţia culturală „Plai”, preşedinte Natalia Petică, în colaborare cu bibliotecile publice şi cu patronajul circumscripţiei nr. 10 din oraşul Torino.
La ceremonia de închidere a expoziției au luat parte peste 150 de persoane printre care lideri ai asociațiilor diasporale moldovenești din nordul Italiei, reprezentanţi ai comunității conaționalilor din Torino, cetățeni italieni, precum și reprezentanți ai corpului diplomatic acreditați în Italia.

În discursul său, Vladimir Sacagiu, consul al Republicii Moldova la Milano, le-a mulțumit organizatorilor și le-a urat ca această expoziție să devină o tradiție și să poarte un caracter permanent, iar numărul participanților și invitaților să crească de la an la an.

Totodată, a fost menționată importanța consolidării relaţiilor culturale între Italia și Moldova prin organizarea diferitor evenimente culturale, cu participarea colectivelor artistice din ambele ţări.În cadrul unei ceremonii, au fost premiați cu diplome și medalii toți artiștii plastici care au luat parte la expoziție, după care a urmat un concert organizat de Asociația „Plai”, la care au evoluat colective de artiști ai asociațiilor „Dacia” și „Basarabia” din orașul Torino.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam