Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
14 Mai 2015 | 16:53
Expoziţia de pictură „Moldova sunt Eu”, vernisată în Varşovia
Artiştii plastici Gheorghe Lisiţa şi Veronica Iftodii din Republica Moldova şi-au expus lucrările în incinta unei Fundaţii de Artă din Varşovia, Polonia.
Expoziția de pictură, intitulată sugestiv „Moldova sunt Eu”, cuprinde în jur de 50 de lucrări, reprezentând peisaje din Republica Moldova, portrete, natură statică, flori etc. Expoziția va fi deschisă publicului larg până la 31 mai, anunță Ambasada Moldovei în Polonia.

Menționăm că aceasta este cea de-a patra expoziție a pictorilor moldoveni organizată cu asistența echipei Ambasadei Republicii Moldova de la Varșovia. Lucrările celor doi artiști plastici, Gheorghe Lisița și Veronica Iftofii, au mai fost expuse în acest an la Elblag (voievodatul Kuiavo-Pomerania) în contextul deschiderii celui de-al patrulea Consulat Onorific al Republicii Moldova în Polonia, la Varșovia și Cracovia.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam