Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
19 Aprilie 2016 | 12:41
Expoziţia „Din Moldova cu drag”, vernisată la Tel-Aviv
Pictorii moldoveni, Antonina şi Vitalie Grişciuc, şi-au vernisat lucrările la Centrul Cultural „Enav” din Tel-Aviv. Expoziţia cu genericul „Din Moldova cu drag” prezintă imagini inedite ale Chişinăului de altă dată, ale satelor moldoveneşti şi aşezărilor evreieşti din Republica Moldova.
În cadrul vernisajului, ambasadorul Republicii Moldova în Statul Israel, Gabriela Moraru, a menționat experiența pictorilor moldoveni care au prezentat multiple expoziții în țară, cât și peste hotare.

Diplomatul a reiterat importanța promovării artei și culturii autentice a Republicii Moldova peste hotarele țării și a subliniat că expoziția înscrie o pagină deosebită în palmaresul relațiilor culturale dintre ambele state.

Potrivit Ambasadei Moldovei în Israel, la expoziție au participat reprezentanți ai corpului diplomatic acreditat în Israel, membrii comunității evreilor originari din Republica Moldova, personalități marcante ale culturii și artei din Israel.

Expoziția s-a desfășurat cu sprijinul a doi Consuli Onorifici ai Republicii Moldova în Statul Israel, Samuil Roitman și Moran Mano.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam