Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
31 Ianuarie 2015 | 10:36
Expoziţia „Moldova sunt Eu”, inaugurată la Varşovia
Doi artişti plastici din Republica Moldova, Gheorghe Lisiţa şi Veronica Iftodii, şi-au vernisat lucrările la Varşovia (Polonia) la Biblioteca Publică din regiunea Praga Poludnie. Expoziţia de pictură, intitulată sugestiv „Moldova sunt Eu” cuprinde în jur de 100 de lucrări şi reprezintă peisaje din Republica Moldova, portrete, natură statică, flori etc. Aceasta va deschisă publicului larg până pe 15 februarie.
Ambasadorul Iurie Bodrug și colectivul Ambasadei Republicii Moldova la Varșovia au participat la lansarea expoziției pictorilor Gheorghe Lisița și Veronica Iftodii. La eveniment au fost prezenți și reprezentanți ai corpului diplomatic și ai institutelor culturale acreditate la Varșovia, precum și critici de artă, proprietari de galerii de artă, dar și locuitori ai Varșoviei.
 

Menționăm că aceasta este cea de-a doua expoziție organizată cu susținerea Ambasadei Moldovei de la Varșovia. Lucrările celor doi artiști plastici, Gheorghe Lisița și Veronica Iftofii, au mai fost expuse la 20 ianuarie la Elblag (voievodatul Kuiavo-Pomerania) pe marginea deschiderii celui de-al patrulea Consulat Onorific al RM în Polonia.
 

Pe parcursul primului semestru vor mai fi organizate expoziții la Torun (februarie-martie), Cracovia (martie, în cadrul Mărțișorului), Varșovia (8 mai, de Ziua Europei).
 
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam