Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
20 Februarie 2015 | 12:27
Expoziţie cu vederi din Moldova, vernisată în Polonia
La Muzeul oraşului polonez, Biezun, voievodatul Mazovia, a avut loc recent lansarea expoziţiei de fotografie „Moldova - Plai cunoscut şi necunoscut”. Prezentarea a cuprins în jur de 40 de lucrări, reprezentând evenimente social-politice, obiceiuri, peisaje din Republica Moldova.
La deschiderea oficială au fost prezenți reprezentanți ai conducerii locale din  Zuromin în persoana președintelui raionului, Jerzy Rzymowski, burgomistrului din Biezun Andrzej Szymański, institutelor culturale, precum și directori de școli și biblioteci, conducători ai centrelor de cultură.
 


Realizarea acestei acțiuni de promovare a Moldovei a fost posibilă grație eforturilor consolidate ale Ministerului Culturii al Republicii Moldova, Agenției Informaționale de Stat „Moldpres” și Ambasadei Republicii Moldova la Praga, împreună cu Muzeul orașului din Biezun și administrația locală din regiune.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam