Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
10 Martie 2015 | 13:01
Expoziţie de ii moldoveneşti la Varşovia
Piese de port popular, produse în Republica Moldova, vor fi expuse în Polonia, în cadrul expoziţiei „Cămaşa românească - tradiţie şi inspiraţie contemporană”. Evenimentul se va desfăşura în perioada 10-15 martie la Muzeul Naţional de Etnografie din Varşovia.
În cadrul expoziției vor fi prezentate 35 de ii create în atelierele Casei Portului Popular „Casa Cristea” din Republica Moldova. De asemenea, vor fi etalate costume populare vechi, din patrimoniul moldovenesc și românesc, opera mai multor generaţii de creatori, cristalizată într-un spaţiu cultural timp de secole.

Programul va fi completat de ateliere pentru copii și un atelier de confecționare a iilor susținut de maestra populară Maria Cristea.

Organizatorii acțiunii sunt Ambasada Republicii Moldova în Republica Polonă, Ministerul Culturii al Republicii Moldova, Institutul Cultural Român de la Varşovia.
Cuvinte cheie:
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam