Loading
ro ru en
Moldovenii în lume
Loading
10 Martie 2015 | 16:15
Expoziţie de mărţişoare, organizată la Strasbourg
Cu prilejul sărbătorii Mărţişorului, Reprezentanţa Permanentă a Republicii Moldova pe lângă Consiliul Europei a întreprins un şir de acţiuni, menite să promoveze tradiţiile naţionale de primăvară.
Cu această ocazie, au fost transmise mesaje de felicitare în adresa concetățenilor, iar ambasadorul Tatiana Pârvu a dăruit câte un mărțișor reprezentanților din cadrul Secretariatului General al Consiliului Europei și șefilor misiunilor diplomatice și consulare cu sediul la Strasbourg.

În incinta Reprezentanței Permanente a fost organizată o expoziție de mărțișoare și o serie de alte obiecte simbolizând primăvara, confecționate manual de copiii din orașul Soroca. Expoziția a fost vizionată de mai multe persoane, inclusiv de reprezentanții a 18 state membre ale Consiliului Europei în cadrul consultărilor informale, organizate de misiune. Participanții la aceste consultări, a primit în dar câte un mărțișor.

Expoziția în cauză va fi deschisă pe parcursul lunii martie.
Comentarii:

Carmelia Albu - Ombudsmanul Companiei „Teleradio-Moldova”, în serviciul consumatorului

Serviciul Ombudsmanului servește pentru public drept o sursă independentă de informare, explicații, analiză privind programele Radiodifuzorului Public și aderența la standardele și practicile europene de elaborare a programelor.  

Ombudsmanul este un mediator care, în caz de necesitate, va purta negocieri între telespectator/radioascultător sau un anumit grup de persoane şi Companie. Ombudsmanul  răspunde la întrebările telespectatorilor şi radioascultătorilor, primește și analizează eventuale plângeri din partea consumatorului de programe.
  
Primul Serviciu al Ombudsmanului a apărut în Suedia, în 1809. Acesta a fost instituit pe lângă Parlament, din inițiativa Guvernului, și avea misiunea de a proteja drepturile cetăţenilor, monitorizând acțiunile Executivului. Uterior, în 1988, un serviciu asemănător a fost instituit în mass-media din Franţa. Aceasta a fost o adevărată „explozie”,  generând apariția serviciilor similare și în alte țări din lume.
©2011 IPNA "Teleradio-Moldova"
Departamentul Multimedia al IPNA „Teleradio-Moldova” a fost creat cu suportul
Programului Comun al Consiliului Europei şi Uniunii Europene
„Susţinerea Democraţiei în Moldova”
DQTeam